Leer de kunsten van René Lalique kennen

Veel kunstenaars zijn niet bekend met de Franse kunstenaar René Lalique. Dan is het een echte aanrader om museum Lalique te bezoeken in Doesburg.

René Lalique is een kunstenaar op het gebied van glaswerken, juwelen en was een edelsmid. De Franse kunstenaar komt uit 1860 tot 1945 en was in die tijd internationaal doorgebroken. Dit kwam omdat zijn objecten heel erg gewild waren. Zijn werken zijn zeer gedetailleerd en haast niet te zien met het blote oog, Dit komt omdat hij werkte met een vergrootglas. Bij museum Lalique hebben we touchscreens, zo kan je inzoomen en snap je meteen waarom het zo aangeraden wordt.

Eigen ervaring

Met een uitje van het gezin hebben ze een arrangement geregeld bij museum Lalique. Bij het begin dacht ik meteen “ dit wordt een langdradige dag”. Kunst vind ik mooi maar om er een hele dag naar te kijken? Op het moment dat ik binnenstapte en de werken zag, vond ik het steeds interessanter worden. Met de verhalen erbij was ik meteen verkocht.

Je had er ook prachtige parfums die geïnspireerd waren op René Lalique, zonder te twijfelen heb ik een prachtstuk gekocht. Het Lalique museum is een echte aanrader of je nou wel of geen kunstliefhebber bent!