Accessoires voor dames

Om een outfit compleet te maken, kunnen accessoires helpen. Accessoires kunnen van alles zijn, alles! Kijk maar eens naar modeontwerpers, die gebruikt van alles om een outfit uniek te maken. Accessoires kunnen door iedereen gebruikt worden, no matter what, maar toch kunnen we nog wel typisch vrouwelijke en mannelijke accessoires van elkaar onderscheiden. Traditionele dameshoeden zien er bijvoorbeeld toch echt net wel een stuk anders uit dan traditionele herenhoeden. Maar hoeden zijn niet de enige accessoires die er bestaan. Zoals al in het begin geschreven stond, alles kan een accessoire zijn. Maar voor nu kijken we naar wat nou typische en traditionele accessoires zijn voor dames.

De accessoires zelf

Zoals eerder gezegd, zijn dameshoeden een goed voorbeeld van een accessoires. Althans, voor in de moderne tijd. In vroegere tijden waren hoeden vooral kledingstukken die gemaakt waren met een bepaald doel (behalve er mooi uit zien). Zo konden ze de zon weren door een grote rand om de hoed te maken (zonnehoeden), of zorgde ze juist voor warmte (bijvoorbeeld een muts [al hoewel dat misschien niet valt in de categorie ‘hoed’, maar eerder in de categorie ‘hoofddeksel’ of ‘muts’]). Maar tegenwoordig zijn hoeden en andere hoofddeksels ook een accessoire geworden die outfits compleet kunnen maken. Maar niet alleen hoeden zijn accessoires. Er zijn nog veel meer andere (kleding)artikelen die kunnen dienen als een accessoire. Zo zijn er ook sierraden.

Sierraden

Sierraden komen in veel vormen en maten. Zo zijn er sierraden voor om polsen, enkels, vingers, nagels, oren, armen, nekken, en ga zo maar door. Sierraden kunnen een outfit een compleet andere uitstraling geven. Door een lichtroze jurk te dragen krijgt de outfit een hele lieve en zachte uitstraling. Door er veel grove kettingen, piercings en ringen aan toe te voegen, wordt de outfit al veel harder en agressiever. Het is haast magie hoe een stukje metaal, zilver of goud (of een ander materiaal) een bepaalde uitstraling kan omtoveren in een andere.