Een nieuwe game ervaring op de nieuwe PS5

Het lijkt alweer een hele tijd geleden dat de PS5 uitkwam. Hoe lang mensen er wel niet naar uit hebben gekeken om weer te genieten van nieuwe en toffe games om op de nieuwe console te spelen. Zoals dat altijd gaat is het in het begin erg lastig om de nieuwe console te bemachtigen en moet je erg je best doen om er één te scoren. 

Na verloop van tijd wordt de hype iets minder en kun je de console vaak nog voordeliger krijgen dan voorheen. Sony heeft veel tijd en moeite in het ontwikkelen gestopt op de nieuwe Xbox van Microsoft in een onderlinge concurrentiestrijd te verslaan. Met de nieuwe console worden ook vaak nieuwe games gelanceerd. Game producers weten dat ze er ook vroeg bij moeten zijn, want als mensen eenmaal om zijn, zullen ze niet meer switchen naar PS4 games. Hoewel ze straks beiden op de PS5 te spelen zijn.

Beschikbaarheid van de PS5

Zoals net al even genoemd is de populariteit van de nieuwe console ongekend. In Nederland waren de retailers de consoles al kwijt voordat ze bij de winkel aangekomen waren. Veel mensen genieten nu van hun nieuwe console, maar ook een grote groep wacht nog steeds totdat de console weer beschikbaar wordt. Slimme manieren om via het buitenland alsnog een console te regelen worden ingezet om te kunnen genieten van de nieuwe mogelijkheden.

Wat zijn nu de nieuwe games die gespeeld kunnen worden?

Ieder jaar komen er weer nieuwe games uit. Soms vanuit een serie en een jaarlijks terugkerende reeks en soms zit er wat langer tussen. Zo werd de game Assassin’s Creed Valhalla vorig jaar uitgebracht, terwijl de vorige Assassin’s Creed game in 2018 uitkwam (Odyssey), hoewel een remastered versie van AC 3 ook uitkwam in 2019, mogen we dit geen nieuwe lancering noemen.  

Daarnaast kwam ook Far Cry 6 op de PS5 uit en tegelijkertijd ook voor de andere consoles. Een ongekend populaire game die wereldwijd grijs gespeelt wordt. Far Cry 6 speelt zich af in een grimmige wereld van de guerrilla revolutie waarbij je een natie moet bevrijden van zijn dictator. De gedetailleerde features, bizarre levensverhaal en leuke features zorgen voor uren speelplezier van deze Ubisoft game. Doordat de game ook op de nieuwste console beschikbaar is, maar dus ook gewoon op de PS4 is de afzetmarkt direct een stuk groter. Iets wat we waarschijnlijk wel vaker zullen zien gebeuren omdat fabrikanten een zo groot mogelijke doelgroep willen bereiken.