Een e-sigaret kopen is de eerste stap in het proces

Een e-sigaret kopen is de eerste stap in het proces

 

Toen ik besloot tot een e-sigaret kopen, werd dat in mijn gezin met het nodige enthousiasme ontvangen. Ik rookte al jarenlang, ook weleens waar de kinderen bij waren en die spraken me er altijd op aan dat het zo’n door en door slechte gewoonte is. Wel grappig is dat ik me daardoor herinnerde dat ik dat ook altijd tegen mijn eigen ouders zei toen die in mijn bijzijn rookten, en toch zelf ben begonnen met roken. Niet grappig eigenlijk, want in feite is het om te huilen. Ik hoop niet dat mijn eigen kinderen zich later ook gaan vergrijpen aan dit soort middelen, en vond het mede daardoor echt de hoogste tijd worden om te gaan stoppen met roken. Een e-sigaret kopen om daarmee de eerste periode te overbruggen leek me daarom de eerste stap in dit proces. Ik ken mezelf en weet dat het voor mij geen zin heeft om in een keer te gaan stoppen, ik word daar namelijk veel te lief van voor mezelf. Dan ga ik het mezelf tóch gunnen en dan begin je weer van voor af aan. Daarom is het voor mij veel beter mezelf een alternatief te gunnen, een andere mogelijkheid te verkennen en dat kan bijvoorbeeld door een e-sigaret kopen. Want daarmee wordt de verleiding minder groot aangezien je toch echt een goed alternatief voor handen hebt. Ik begin vol goede moed aan deze verandering!