Redenen om te kiezen voor wasbare luiers

Nappy's wasbare luiers

Er is geen mooiere levensfase die je als man of vrouw mee kunt maken, dan van dichtbij ervaren hoe jullie baby’tje geboren wordt en vervolgens – eerst langzaam, maar steeds sneller – opgroeit en de wereld gaat ontdekken. Vooral de eerste maanden en jaren na de geboorte van jullie wondertje zijn prachtig en onvergetelijk. Maar niet alles is rozengeur en maneschijn als je niet moeder of vader bent geworden. Zo zullen er helaas ook geregeld luiers verschoond moeten worden om het een beetje schoon en fris te houden. Reken maar dat dit intensief is, want een gemiddelde baby produceert in zijn of haar eerste levensjaar zo’n 260 kilogram aan poep! Dus luiers kopen is dan natuurlijk onvermijdelijk. De nieuwste trend in de ‘luierwereld’ zijn Nappy’s wasbare luiers. Wasbare luiers zijn tegenwoordig erg geliefd onder ouders. En dat is terecht, want het gebruik van wasbare of uitwasbare luiers heeft veel pluspunten!

Nappy's wasbare luiers

Uitwasbare luiers zijn een bewuste keuze voor milieu & klimaat

Een van de belangrijkste voordelen van luiers die uitgewassen kunnen worden, zoals de bekende Nappy’s wasbare luiers, is het milieuvoordeel dat deze luiers hebben. |Wie ervoor kiest om standaard luiers te gebruiken, ofwel wegwerpluiers, heeft tijdens één babyperiode gemiddeld zo’n 5000 luiers nodig. Dezelfde periode kan overbrugd worden met slechts 22 tot 26 uitwasbare luiers. Deze luiers kun je na gebruik wassen en opnieuw gebruiken. De beste luiermerken kun je meer dan 200 keer uitwassen en hergebruiken. Het klimaat en milieu zijn je nu alvast dankbaar!

Wasbare luiers zijn financieel aantrekkelijk

Gebruikmaken van wasbare luiers is financieel voordelig. Je kunt namelijk veel langer doen met uitwasbare luiers. Je houdt onder aan de streep dus heel wat euro’s over als je kiest voor uitwasbare modellen in plaats van wegwerpluiers.

Je kleintje helpen om sneller zindelijk te worden

Uit onderzoek is gebleken dat Nappy’s wasbare luiers helpen om je baby sneller zindelijkheid aan te leren. Dit komt doordat baby’s bij een natte uitwasbare luier meer overlast ervaren dan bij wegwerpluiers. Hierdoor stimuleer je je baby om sneller zindelijk te worden. Dat is niet alleen goed voor je zoontje of dochtertje zelf, maar scheelt jou als ouders straks ook een hoop tijd en frustratie!